Αδελφοί Πτυχιούχοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που επικοινωνούμε μαζί σας για να σας προσκαλέσουμε στην 22η Παγκύπρια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκυρίακο 3 – 4 Νοεμβρίου 2018, στο χωριό Όμοδος στη γεωγραφική περιφέρεια των Κρασοχωριών.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το γραφικό χωριό του Ομόδους και να ξεναγηθούμε στις ομορφιές του. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Βυζαντινών εικόνων, το Εικονοσκευοφυλάκιο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Κέντρο Διάσωσης της Ομοδίτικης Δαντέλας «πιπίλλας» και το μεσαιωνικό Ληνό (πατητήρι σταφυλιών). Επίσης θα ξεναγηθούμε σε σύγχρονο οινοποιείο και θα δοκιμάσουμε κρασιά τοπικής παραγωγής. Θα δοκιμάσουμε τα «αρκατένα» κουλούρια του χωριού αλλά και τα παραδοσιακά προϊόντα του.

Επίσκεψη θα γίνει και στο Μουσείο Αγώνος και το κρησφύγετο αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Την Κυριακή θα τελέσουμε το μνημόσυνο των τεθνεώτων Αδελφών μας στο Μοναστήρι του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στο οποίο σύμφωνα με την παράδοση η Αγία Ελένη κατά την επίσκεψη στην Κύπρο άφησε κομμάτι από το Άγιο Σχοινί και το Τίμιο Ξύλο.

Το δικαίωμα συμμετοχής περιλαμβάνει αναλόγως:

1. Την Τελετή, το Αναμνηστικό Σήμα της Συνάντησης, το Δείπνο του Σαββάτου και το Γεύμα της Κυριακής: 40 ευρώ

2. Την Τελετή, το Αναμνηστικό Σήμα της Συνάντησης και το Δείπνο του Σαββάτου: 25 ευρώ

3. Την Τελετή, το Αναμνηστικό Σήμα της Συνάντησης: 10 ευρώ

Η καταβολή της οικονομικής συμμετοχής, αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής και μπορεί να γίνει με τους πιο κάτω τρόπους:

1. Πληρωμή του ποσού στο Λογιστήριο του Σώματος Προσκόπων Κύπρου.

2. Με κατάθεση στην Τράπεζα Κύπρου:

Αρ. Λογαριασμού: 0136-05-002034

ΙΒΑΝ Νο.: CY17002001360000000500203400 SWIFT BIC BCYPCY2N

Στην κατάθεση αναγράφεται: Ονοματεπώνυμο/ΔΔ

Οι διευθετήσεις διαμονής στο χωριό θα γίνουν προσωπικά από τον κάθε συμμετέχοντα και όχι συγκεντρωτικά από το Σώμα, καθότι προσφέρονται πολλαπλές επιλογές χώρων διαμονής. Για περισσότερες πληροφορίες και επιλογές διαμονής μπορείτε να απευθυνθείτε στο Λογιστήριο του Σώματος στο τηλέφωνο 22662877. Σημειώνεται ότι σε ακτίνα όχι μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων προσφέρονται επιπρόσθετες πολλαπλές διευκολύνσεις διαμονής σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Η δήλωση συμμετοχής στη Συνάντηση, γίνεται ατομικά και ηλεκτρονικά, πατώντας ΕΔΩ ή τηλεφωνικά στο Λογιστήριο του Σώματος, το αργότερο μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2018.

Αναλυτικό πρόγραμμα της Συνάντησης καθώς και πληροφορίες για το χωριό θα σταλούν σε όλους όσους θα δηλώσουν συμμετοχή πριν από τη Συνάντηση. Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην Έφορο Εκπαιδεύσεων Εκάβη Πετρίδου.

Αδελφοί Πτυχιούχοι Διακριτικού Δάσους, σας περιμένουμε και φέτος για ένα ευχάριστο, διαφορετικό διήμερο στο γραφικό Όμοδος, για όμορφες στιγμές και άφθονη παράδοση σε Προσκοπικούς ρυθμούς. Να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί, να θυμηθούμε και να καλωσορίσουμε τους νέους Πτυχιούχους στην οικογένεια του 1ου Συστήματος του Gilwell.

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Χρίστου

Γενικός Έφορος

Πρόγραμμα Συνάντησης