Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Σώμα Προσκόπων Κύπρου (ΣΠΚ) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, με σκοπό την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της μεταξύ τους επιστημονικής συνεργασίας μέσω της εφαρμογής κοινών προγραμμάτων σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες που αντικατοπτρίζουν τα κοινά ενδιαφέροντα των δύο μερών.

Με την υπογραφή του Μνημονίου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθιερώνεται ως «Επιστημονικός Συνεργάτης του ΣΠΚ», ενώ γίνεται το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που συνάπτει συνεργασία με το μεγάλο προσκοπικό κίνημα της χώρας.

Η υπογραφή του σχετικού μνημονίου έγινε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, παρουσία του David McKee, Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής Περιφέρειας και μέλους του ανώτατου προσωπικού του Παγκόσμιου Προσκοπικού Γραφείου. «Ο Προσκοπισμός είναι μια Κίνηση που αυξάνει συνέχεια τη δύναμη και την παρουσία του σε όλες τις γωνίες του πλανήτη μας. Είμαστε παγκοσμίως περισσότεροι από 50 εκατομμύρια μέλη, ενώ φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε σε μερικά χρόνια τα 100 εκατομμύρια. Στην Κύπρο ο προσκοπισμός κερδίζει συνέχεια έδαφος και είμαστε πολύ χαρούμενοι που η μεγάλη οικογένεια του Προσκοπισμού υπογράφει αυτό το μνημόνιο με ένα τόσο σημαντικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα όπως είναι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας», τόνισε.

Ο κ. McKee έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δύναμη του εθελοντισμού, επισημαίνοντας πως αυτός είναι η κινητήρια δύναμη που σπρώχνει τόσα εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη να εντάσσονται στον Προσκοπισμό.

«Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, πέρα από την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Κυπριακή κοινωνία και ο εθελοντισμός εμπίπτει στον χώρο των δράσεων του», επισήμανε ο καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος υπέγραψε εκ μέρους του Πανεπιστημίου το σχετικό Μνημόνιο, μαζί με τον κ. Γιώργο Κρασσά, Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΚ. «Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι επίσης η ανάπτυξη και προώθηση προγραμμάτων πρακτικής άσκησης που θα παραχωρεί το ΣΠΚ προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθώς και η παραχώρηση υποτροφιών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προς τους προσκόπους», ανέφερε ο κ. Κρασσάς.

 Ο κ. Μάριος Χρίστου, Γενικός Έφορος του ΣΠΚ, αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις του Προσκοπισμού στην Κυπριακή Δημοκρατία, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στην προσφορά του στον εθελοντισμό, ενώ παρών στην τελετή της υπογραφής του Μνημονίου ήταν και ο κ. Γιώργος Σιεκκερής, πρώην μέλος του ΔΣ του ΣΠΚ.