Αδελφοί μου,

Το φετινό Τζάμπορι των Αιθέρων και το Τζάμπορι στο Διαδίκτυο διοργανώνονται το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου 2019. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια δραστηριότητα της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.), το γνωστό J.O.T.A. (Jamboree-On-The-Air) Τζάμπορι των Αιθέρων και J.O.T.I. (Jamboree-On-The-Internet) Τζάμπορι στο Διαδίκτυο. Φέτος, η δράση ξεκινά την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και τελειώνει στις 23:59 (ώρα Κύπρου) της Κυριακής, 21 Οκτωβρίου 2019. Υπεύθυνος οργανωτής των Δράσεων είναι αδ. Χρίστης Χριστοδούλου με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 97 876891.

Υπενθυμίζεται ότι στη βασική ενημέρωσή μας σε τρίτους για την εκδήλωση τονίζουμε και τα ακόλουθα:

Το J.O.T.A. (Τζάμπορι των Αιθέρων – Jamboree-On-The-Air) – J.O.T.I. (Τζάμπορι στο Διαδίκτυο – Jamboree-On-The-Internet) είναι μια ετήσια δράση στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη και επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς ή μέσω εφαρμογών Διαδικτύου (Internet).

Το J.O.T.A. – J.O.T.I. είναι μια παγκόσμια δράση, ουσιαστικά και πρακτικά η μεγαλύτερη ετήσια βιωματική αντιρατσιστική δράση νέων. Ένα πραγματικό Τζάμπορι (συνάντηση), κατά το οποίο οι Πρόσκοποι ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της παγκόσμιας Προσκοπικής φιλίας αλλά και της αποδοχής του κάθε ανθρώπου, σε όποια χώρα και αν βρίσκεται, όποιο και αν είναι το χρώμα των μαλλιών του, των ματιών του ή του δέρματός του.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: http://jotajoti.info/

Σας υπενθυμίζω την εγγραφή για το JID code και τον κατάλογο των συμμετεχόντων στους πιο κάτω συνδέσμους: http://jotajoti.info/?s=JID+registration http://jotajoti.info/registered-stations/

Υπάρχει και Facebook Group σχετικό με το JOTA και το JOTI το οποίο δημιουργήθηκε από τον όμιλο Ραδιοερασιτεχνών Κύπρου και ενημερώνεται συνεχώς με τα τελευταία νέα:  https://www.facebook.com/groups/jota.joti.cyprus/

Παρακαλούμε τα Προσκοπικά Συστήματα που θα λειτουργήσουν Σταθμό JOTA όπως αποστείλουν τα στοιχεία του υπεύθυνου ραδιοερασιτέχνη, το αργότερο μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2019 για να τους χορηγηθεί διακριτικό κλήσης και να ενημερωθεί ο πίνακας με όλους τους σταθμούς.

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Χρίστη Χριστοδούλου στο τηλέφωνο 97 876891.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους σταθμούς που θα λειτουργήσουν καθώς επίσης και συχνότητες χρήσης θα σας σταλούν σύντομα.

 

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Χρίστου

Γενικός Έφορος Σ.Π.Κ