Αδελφοί μου,

Σε συνέχεια της παρουσίασης που έκανε ο κ. Κρις Χριστοδούλου Πρόεδρος της «ΑΦΗΣ» Κύπρου, κατά τη συνάντηση του Γενικού Εφόρου με τους Αρχηγούς Συστημάτων στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κόρνου, παραθέτω πιο κάτω λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσει φέτος το σχετικό πρόγραμμα που ήδη τρέχουμε και την διεκδίκηση των ειδικών βραβείων που χρηματοδοτεί για το σκοπό αυτό η ΑΦΗΣ.

1. Με την εγγραφή του κάθε παιδιού, σε αυτό θα δίνεται ένα κουτάκι συλλογής παταριών και ένα διαφωτιστικό φυλλάδιο. Τα κουτάκια έχουν διανεμηθεί στις Επαρχιακές Εφορείες ανάλογα με τη δύναμη εγγραφών του κάθε Συστήματος κατά την περίοδο 2018 – 2019.

2. Τα παιδιά θα επιστρέφουν τις παταρίες που συλλέγουν στον κάδο του Συστήματος.

3. Όταν ο κάδος γεμίσει αυτός θα αδιάζεται σε κεντρικούς κάδους αφού προηγουμένως ζυγιστεί το βάρος του (το βάρος των παταριών) ως εξής:

Κεντρική Διοίκηση: Ε.Ε. Λευκωσίας, Ε.Ε. Κερύνειας, Ε.Ε. Μόρφου

Κατάστημα Λεμεσού: Ε.Ε. Λεμεσού, Ε.Ε. Πάφου

Κατάστημα Λάρνακας: Ε.Ε. Λάρνακας, Ε.Ε. Αμμοχώστου

4. Με βάση τα αποτελέσματα θα παραχωρείται κατασκηνωτικό υλικό (αντίσκηνο τύπου ingloo, υψηλών προδιαγραφών) για κάθε 55 κιλά παταριών που θα συλλέγει το κάθε Σύστημα, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΑΦΗΣ. Ενδεικτικά ένα κιλό ισοδυναμεί με περίπου 55 – 60 παταρίες μεγέθους ΑΑΑ (μικρές) ενώ μπορούν επίσης να συλλεγούν και άλλα είδη παταρίας όπως ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων κλπ. που ζυγίζουν πολύ περισσότερα.

Το πρόγραμμα συλλογής παταριών θα ενταχθεί επίσης στα πλαίσια του γενικότερου προγράμματος Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για το οποίο θα υπάρξει σύντομα ειδική εξαγγελία και ειδικά έπαθλα, ατομικά και ομαδικά.

Πέραν των πιο πάνω, η ανακύκλωση παταριών βοηθά σημαντικά στη διατήρηση ποιότητας ζωής στον Πλανήτη και καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης στα μέλη μας.

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Χρίστου

Γενικός Έφορος