Αδελφοί μου,

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορώ ότι η Κεντρική Διοίκηση του ΣΠΚ παρακολουθεί με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα τις εξελίξεις, μακριά από πανικό και υπερβολές και ευρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρχές, αναφορικά με τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων αλλά και την εφαρμογή των σχετικών διαταγμάτων, όπως αυτά εκδίδονται αρμοδίως.

Με βάση τα διατάγματα που έχουν εκδοθεί και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις αρχές:

1. Απαγορεύονται οι οποιεσδήποτε εκδηλώσεις των Κλιμακίων του ΣΠΚ με τη συγκέντρωση άνω των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους ή η συμμετοχή σε οποιεσδήποτε μαζικές εκδηλώσεις μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

2. Όλες οι δράσεις των Κλιμακίων του ΣΠΚ μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 αναβάλλονται ή ακυρώνονται (σχετικά με την ακύρωση ή την αναβολή η απόφαση θα λαμβάνεται από το αντίστοιχο Κλιμάκιο το οποίο και έχει την ευθύνη να ενημερώνει ιεραρχικά τον οικείο Επαρχιακό Έφορο).

3. Οι Παρελάσεις, οι Λαμπαδηφορίες και οι Εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου που έχουν προγραμματιστεί να διοργανωθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 ακυρώνονται ή αναβάλλονται αναλόγως.

4. Οι εκδηλώσεις (Λαμπαδηφορίες και Εορτασμοί) που αφορούν την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου και που έχουν προγραμματιστεί να διοργανωθούν μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2020 ακυρώνονται ή αναβάλλονται. Για τις Παρελάσεις, τις Λαμπαδηφορίες και τους Εορτασμούς για την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να διοργανωθούν από την 1 Απριλίου 2020 και μετά, θα εκδοθούν νέες οδηγίες σε εύθετο χρόνο.

5. Όλες οι εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις όλων των Κλιμακίων του ΣΠΚ του Σαββατοκύριακου 14-15 Μαρτίου 2020 ακυρώνονται. Για τις συγκεντρώσεις των επόμενων εβδομάδων θα εκδοθούν νέες οδηγίες ανάλογα με την εξέλιξη των δεδομένων.

Στο μεταξύ, θα πρέπει όλα τα μέλη μας και ιδιαίτερα οι βαθμοφόροι, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που εκδίδονται από τις αρχές και να εφαρμόζουν τις αντίστοιχες οδηγίες που εκδίδονται προς τους εκπαιδευτικούς από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, όπως αυτές δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. Παράλληλα, τα κατά τόπους Προσκοπικά Συστήματα, θα πρέπει να προετοιμάζονται για την επαναφορά της Προσκοπικής δραστηριότητας μετά τη λήξη των μέτρων, δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες στις υποδομές τους, με τη διασφάλιση παροχής άφθονου νερού και ειδών καθαριότητας και πλυσίματος, καθώς επίσης και την προμήθεια και διάθεση αντισηπτικών σκευασμάτων.

Αναφορικά με τις διοργανώσεις του καλοκαιριού (Eurojam 2020 και Πανελλήνιο Τζάμπορι) είμαστε σε επικοινωνία τόσο με τους διοργανωτές όσο και με το ταξιδιωτικό πρακτορείο και σύντομα θα επανέλθουμε με σχετική πληροφόρηση.

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Χρίστου

Γενικός Έφορος Σ.Π.Κ.