Αδελφοί μου,

Σας πληροφορώ ότι μετά από συνεννόηση που έχουμε κάνει με τους υπεύθυνους της εκπομπής «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος», μας έχουν παραχωρηθεί εννέα συνολικά εκπομπές, την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου 2020, για τη διοργάνωση Παγκύπριου Προσκοπικού Διαγωνισμού ανάμεσα στα Προσκοπικά Συστήματα του ΣΠΚ.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, θα έχουμε οκτώ προκριματικούς γύρους με οκτώ διαγωνιζόμενους σε κάθε γύρο, οι νικητές των οποίων θα διαγωνιστούν στον τελικό ένατο γύρο, τον Μάϊο του 2020. Στην εκπομπή θα συμμετάσχουν Βαθμοφόροι (άνω των 18 ετών) ένας ανά Σύστημα, που κατά προτίμηση θα ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα του Προσκοπικού Δικτύου (18 – 26 ετών). Οι συμμετοχές ανά εκπομπή (γύρο) θα καθοριστούν κατόπιν κλήρωσης που θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στα Κεντρικά Γραφεία του Σώματος από τον Αναπληρωτή Γενικό Έφορο και τους Βοηθούς Γενικούς Έφορους στην οποία μπορούν να παρευρεθούν αν επιθυμούν Βαθμοφόροι και Έφοροι των Επαρχιακών Εφορειών.

Έχουμε συνεννοηθεί με την εκπομπή έτσι που να υπάρξει σεβασμός προς τους συμμετέχοντες, γιατί κύριος σκοπός τόσο της εκπομπής όσο δικός μας είναι η προβολή και προώθηση του Προσκοπισμού. Οι υπεύθυνοι της εκπομπής είναι βαθύτατοι εκτιμητές του έργου μας (κάποιοι είναι γονείς παιδιών Προσκόπων) και αμοιβαία επιθυμία μας είναι η προβολή και προώθηση της Κίνησης.

Σε κάθε εκπομπή θα υπάρχουν 20 περίπου ερωτήσεις Προσκοπικού περιεχομένου για το γενικό πλαίσιο των οποίων (τομείς) θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες. Τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν θα διατεθούν για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του Κατασκηνωτικού Κέντρου «Πλατάνια» και ειδικότερα για την ανέγερση νέου εστιατορίου.

Το κάθε Σύστημα θα πρέπει άμεσα να ορίσει τον αντιπρόσωπο του που θα διαγωνιστεί με ένα αναπληρωματικό μέλος στο έντυπο που επισυνάπτεται. Το πρώτο γύρισμα του διαγωνισμού για την πρώτη εκπομπή που θα μεταδοθεί στα πλαίσια της Ημέρας του Προσκόπου (Ημέρα Σκέψεως) θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη μεταξύ 20.30 – 23.30.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας θα προσπαθήσουμε να αδράξουμε την μοναδική αυτή ευκαιρία που μας δίνεται για να προωθήσουμε στην κοινωνία την Κίνηση, κάτι που όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ανάγκη.

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Χρίστου

Γενικός Έφορος