Αγαπητοί Βαθμοφόροι,

Σας ενημερώνουμε ότι η δράση Αξιολόγησης «Χρυσού Τρίφυλλου» που διοργανώνει ο Κλάδος Προσκόπων της Γενικής Εφορείας θα είναι τριήμερη και θα πραγματοποιηθεί στο Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Κόρνου και στη γύρω περιοχή, το τριήμερο 28-30 Ιουνίου 2019.

Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν όσοι Πρόσκοποι πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Έχουν αποδεδειγμένα(*) ολοκληρώσει τους στόχους ανέλιξης μέχρι και το Αργυρό Τρίφυλλο (αρ. απαιτήσεων 1-69)

2. Έχουν αποδεδειγμένα (*) ολοκληρώσει το 50% των στόχων ανέλιξης (με αρ. απαίτησης 70 – 83) του Χρυσού Τρίφυλλου.

3. Έχουν συμμετάσχει σε μία διανυκτέρευση στο Σύστημα (απαίτηση αρ. 84)

4. Έχουν συμμετάσχει σε δύο Ενωμοτιακές δράσεις ή Εξορμήσεις (απαίτηση αρ.85)

5. Έχουν συμμετάσχει σε θερινή κατασκήνωση διάρκειας επτά ημερών (απαίτηση αρ. 86), και

6. Έχουν ενεργό συμμετοχή στην Ομάδα μετά την ονομασία τους ως Πρόσκοποι Αργυρού Τρίφυλλου (απαίτηση αρ. 87)

(*) Αντίγραφο του προσκοπικού διαβατηρίου του κάθε Προσκόπου θα πρέπει να σταλεί μαζί με την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής προς απόδειξη των πιο πάνω.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι Πρόσκοποι θα διανυκτερεύσουν σε υπαίθριο καταφύγιο το οποίο θα κατασκευάσουν οι ίδιοι. Η δοκιμασία για την αξιολόγηση (αρ. 91) αφορά πορεία 10-15 χλμ σε άγνωστο έδαφος, ταχύ οδοιπορικό και χαρτογράφηση πορείας για απόσταση 1 χλμ, ημερολόγιο πορείας και μαγείρεμα χωρίς τη χρήση μαγειρικών σκευών. Κατά τη διάρκεια της πορείας οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ανταποκριθούν σε επεισόδια ετοιμότητας ή άλλες Προσκοπικές Δοκιμασίες. Επίσης, θα παρουσιάσουν τη ζωή τους στην Ομάδα ετοιμάζοντας μια απλή κατασκευή, όπως ένα απλό πλαίσιο ή μια αφίσα με φωτογραφίες (απαίτηση αρ. 88)

Η μεταφορά των Προσκόπων από τις πόλεις τους, θα διευθετηθεί από τα οικία Συστήματα και /ή την κάθε Επαρχιακή Εφορεία. Κατά συνέπεια, οποιοδήποτε κόστος για τη μεταφορά θα είναι επιπλέον του τιμήματος συμμετοχής που έχει οριστεί για τη δράση αυτή. Έχουμε ετοιμάσει σχετική επιστολή συμμετοχής προς χρήση σας, την οποία μπορείτε να διαμορφώσετε αναλόγως.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέλθουν στο Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Κόρνου μέχρι τις 6.30-7.00μ.μ. της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2019 με στολή εργασίας.

Κάθε Σύστημα θα πρέπει να συμπληρώσει ηλεκτρονικά εδώ τη δήλωση συμμετοχής για κάθε Πρόσκοπο και να «φορτώσει» αντίγραφο του προσκοπικού διαβατηρίου.

Ο κάθε Πρόσκοπος θα πρέπει να φέρει απαραίτητα μαζί του τα ακόλουθα:

– Ατομικό κουτί Α’ Βοηθειών

– 1 Κοντό περίπου 1,5μ

– 2 Παλλούκια

– Σετ μαγειρικών σκευών (ανά 2 άτομα)

– Όλα τα απαραίτητα εφόδια για εστίαση και διαβίωση στο ύπαιθρο

– Πλήρη προσκοπική Στολή

– Γραφική ύλη

– Ένα απλό πλαίσιο ή μια αφίσα με τις φωτογραφίες από τη ζωή του στην Ομάδα.

Το τίμημα συμμετοχής στη δράση έχει καθοριστεί στα €20 και περιλαμβάνει τα έξοδα διατροφής, τα υλικά και το αναμνηστικό της δράσης.

Στη δράση μπορεί να συμμετέχει ένας Βαθμοφόρος από κάθε Προσκοπική Ομάδα εφόσον οι Πρόσκοποι της Ομάδας του αξιολογούνται στη δράση. Στην περίπτωση που και άλλοι Βαθμοφόροι, επιθυμούν να συμμετέχουν, θα είναι ευπρόσδεκτοι και θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα συμμετοχής των €10. Δήλωση Βαθμοφόρων εδώ

Τελική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής για Πρόσκοπους και Βαθμοφόρους είναι η 8η Ιουνίου 2019. Ενημερώνεστε ότι δεν θα γίνεται καμία αίτηση αποδεκτή πέραν αυτής της ημερομηνίας και για οποιαδήποτε ακύρωση μετά δεν θα γίνεται επιστροφή του σχετικού αντίτιμου συμμετοχής.

Όλες οι υπογεγραμμένες από τους γονείς Δηλώσεις Συμμετοχής των Προσκόπων, θα πρέπει να παραδοθούν στη γραμματεία της δράσης κατά την προσέλευση στις 28 Ιουνίου 2019.

Σημειώνεται ότι το τίμημα συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί ομαδικά για όλους τους συμμετέχοντες από το κάθε Σύστημα όχι αργότερα από τις 8 Ιουνίου 2019 στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, με τα ακόλουθα στοιχεία:

Αριθμός Λογαριασμού: 0136 05 002034

IBAN Nο: CY17002001360000000500203400

SWIFT: BCYPCY2N

Στην αιτιολογία απαραίτητα θα πρέπει να αναγράφεται: ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΦΥΛΛΟ-{ΑΡ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ}

Αντίγραφο της κατάθεσης θα πρέπει απαραίτητα να αποσταλεί πριν τη δράση το αργότερο μέχρι τις 8 Ιουνίου 2019 στην Εφορεία Κλάδου Προσκόπων (scouts@cyprusscouts.org) και στο Λογιστήριο του ΣΠΚ (logistirio@cyprusscouts.org).

Με σιγουριά ότι μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια δράση που θα αποτελεί την κορύφωση των στόχων ανέλιξης του κάθε Πρόσκοπου και θα χαρίσει σε όλους στιγμές χαράς, εμπειρίες μοναδικές και αναμνήσεις μιας ζωής.

Για απορίες/διευκρινίσεις μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί με την Έφορο του Κλάδου Προσκόπων/Γ.Ε. (scouts@cyprusscouts.org) ή στο 99382338 (μετά τις 3.00 μ.μ.)

 

Σχετικά Αρχεία: Αξιολόγηση Χρυσού Τρίφυλλου – Ενημέρωση Γονέων

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,
Μάριος Χρίστου             Λίνα Σαλίδου-Ζάρκα

Γενικός Έφορος             Έφορος Κλάδου Προσκόπων Γ.Ε.