ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Home/Δελτία Τύπου/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3, Φεβρουαρίου 2019, 5:15μ.μ.

Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό και τη διάσωση 17 Προσκόπων και 4 Βαθμοφόρων, το Σώμα Προσκόπων Κύπρου (ΣΠΚ), επιθυμεί να πληροφορήσει επίσημα τα εξής:

1. Μετά από προκαταρκτική έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από τους Εσωτερικούς Κανονισμούς Δράσεων του ΣΠΚ διαδικασίες. (όλα τα σχετικά απαιτούμενα των Εσωτερικών Κανονισμών Δράσεων είναι αναρτημένα στην Επίσημη Ιστοσελίδα του ΣΠΚ).

2. Όλοι οι Βαθμοφόροι που συμμετείχαν στη δράση είναι κάτοχοι των αντίστοιχα προβλεπόμενων προσόντων και εκπαιδεύσεων.

3. Το γεγονός ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι Βαθμοφόροι ήταν εκτεθειμένοι για περισσότερες από 12 ώρες σε αντίξοες συνθήκες με θερμοκρασίες υπό το μηδέν και κατάφεραν να αντεπεξέλθουν χωρίς να υπάρξει ούτε ένα κρυοπάγημα ή έστω εκδήλωση επεισοδίου πανικού, αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και την ετοιμότητα τους για αντιμετώπιση των συνθηκών αυτών. Όλοι είχαν ενεργήσει ως ομάδα και έφεραν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

4. Οι Βαθμοφόροι είχαν από προηγουμένως περπατήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι, (15 μέρες προηγουμένως), ενώ νέα αναγνώριση με το περπάτημα του μονοπατιού έγινε μόλις την περασμένη Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019. Το σημείο στο οποίο υπήρξαν κατολισθήσεις και κατά συνέπεια αδυναμία στο να προχωρήσουν είναι στο τελευταίο στάδιο του μονοπατιού, πολύ μετά από το χιονισμένο μονοπάτι. Οι κατολισθήσεις αυτές φαίνεται να προκλήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες.

5. Όλα τα παιδιά ήταν πολύ καλά στην υγεία τους και μετά από προληπτικές εξετάσεις στα Νοσοκομεία Κυπερούντας και Λάρνακας και την παροχή σε αυτά φαγητού και ζεστών ροφημάτων, επέστρεψαν με τις οικογένειες τους στα σπίτια τους.

6. Επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους γονείς για την άψογη συνεργασία τους και την εμπιστοσύνη τους προς τους Βαθμοφόρους των παιδιών, τους οποίους περίμεναν να αφιχθούν τελευταίοι στο Νοσοκομείο Κυπερούντας και να τους χειροκροτήσουν.

7. Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στις Αρχές για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια τους και ιδιαίτερα στην Αστυνομία, την Πολιτική Άμυνα, την Διοίκηση Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς, τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, το Τμήμα Δασών, καθώς και τους διασώστες της ΕΜΑΚ και τους εθελοντές. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον εθελοντή, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση αυτή.

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

About the Author:

Αποποιηση

Oι πληροφορίες που παρέχονται από την ιστοσελίδα αυτή είναι συμβουλευτικού και μόνο χαρακτήρα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρούνται ακριβείς και επίκαιρες. Διευκρινίζεται όμως ότι οι πληροφορίες αυτές δεν αποσκοπούν στο να υποκαταστήσουν νομικά κείμενα και ούτε αποτελούν νομική ερμηνεία.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε αντίφασης μεταξύ του περιεχομένου ενός εγγράφου που βρίσκεται στην ιστοσελίδα αυτή και καθορισμένων επισήμων εγγράφων τότε έγκυρο θα θεωρείται το περιεχόμενο του επισήμου εγγράφου.

Οι διασυνδέσεις με εξωτερικές σελίδες προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για διευκόλυνση των επισκεπτών και δεν θα πρέπει να εκληφθούν με οποιοδήποτε τρόπο ως υιοθέτηση, σύσταση ή έγκρισή τους.

Επικοινωνια

Κυβερνητικό Κτιριακό Συγκρότημα Ζ 48, Τ.Θ. 24544, 1301, Λευκωσία

Phone: +357 22663587 +357 22663587

Fax: +357 22662729

Web: http://www.cyprusscouts.org