Αδελφοί μου,

Η πανδημία που προκάλεσε η εξάπλωση του ιού COVID-19 οδήγησε σε μια νέα πραγματικότητα για όλους. Η νέα αυτή τάξη πραγμάτων επηρέασε άμεσα την καθημερινότητα μας καθώς πολλές από τις πρακτικές και συνήθειες μας αλλάξαν ή αναπροσαρμόστηκαν. Παρόλα αυτά το έργο των Υποψήφιων Προσκόπων Δημοκρατίας την Προσκοπική Χρονιά 2019-2020 καθώς επίσης και των Βαθμοφόρων του Κλάδου Ανιχνευτών συνεχίστηκε αδιάληπτα καθ’ όλη την διάρκεια της περιόδου αυτής και η διαδικασία του τελικού σταδίου της δράσης Μαίανδρος ΙΙ πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Οι Υποψήφιοι Προσκόποι Δημοκρατίας εργάστηκαν με ζήλο παρουσιάζοντας δημιουργικά σε οπτικοακουστικό υλικό την Ανιχνευτική τους πορεία.

Σήμερα, καθώς οι συνθήκες το επιτρέπουν, ήρθε η ώρα να ανταμειφθεί αυτή η προσπάθεια και ο μόχθος που επέδειξε Ο κάθε ένας από τους Υποψηφίους ξεχωριστά. Η Τελετή Απονομής των Μαντηλιών Προσκόπων Δημοκρατίας, που αποτελεί την τελική επιβράβευση της πορείας αυτής, θα πραγματοποιηθεί, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, την Παρασκευή 31η Ιουλίου 2020, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, στον Κόρνο.

Η διαδικασία της απονομής θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Από τις 18:00 μέχρι τις 19:00 θα απονεμηθούν τα Μαντήλια στους Υποψήφιους Προσκόπους Δημοκρατίας των Επαρχιακών Εφορειών Αμμοχώστου και Λεμεσού. Στην δεύτερη φάση η οποία θα ξεκινήσει στις 19:30 θα απονεμηθούν τα Μαντήλια στους Υποψήφιους Προσκόπους Δημοκρατίας των Επαρχιακών Εφορειών Λάρνακας, Λευκωσίας και Μόρφου.

Όλοι οι Υποψήφιοι Προσκόποι Δημοκρατίας θα πρέπει να προσέλθουν με πλήρη Προσκοπική Στολή, το Μαντήλι Δημοκρατίας έτοιμο για την απονομή, με ένα κοινό, απλό, κρίκο περασμένο στο Μαντήλι.

Εξαιτίας των ειδικών συνθηκών, εκτός από τους Υποψήφιους Προσκόπους Δημοκρατίας στην τελετή μπορούν να παρευρεθούν οι γονείς τους καθώς και δυο Βαθμοφόροι από το οικείο Σύστημα.

Η απονομή του Μαντηλιού στους Προσκόπους Δημοκρατίας από τον Γενικό Έφορο αποτελεί την αναγνώριση των προσπαθειών και την μέγιστη επιβράβευση που μπορεί να τύχει ένας Πρόσκοπος πριν την ενηλικίωσή του.

Καλή αντάμωση στον Κόρνο.

 

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Χριστοδούλου

Αναπληρωτής Γενικός Έφορος