ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28/7/2019

Σε σχέση με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο αναφορικά με πρόβλημα που – όπως αναφέρεται – παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια εκπαιδευτικού απόπλου ναυτοπροσκοπικού σκάφους στην παραλία της ΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ, το Σώμα Προσκόπων Κύπρου επιθυμεί να ανακοινώσει τα ακόλουθα:

Στις 15:30 σήμερα 27.7.2019 ξεκίνησε κωπηλασία με το ναυτοπροσκοπικό σκάφος τύπου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ του 16ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων της Επαρχιακής Εφορείας Προσκόπων Λεμεσού αφού προηγήθηκε η δέουσα υποβολή δελτίου απόπλου όπως προβλέπεται από τον σχετικό Κανονισμό.

Στο σκάφος επέβαιναν εκτός από τα παιδιά (ηλικίας 14 χρόνων), 3 εκπαιδευτές (ο Κυβερνήτης και οι 2 βοηθοί κυβερνήτες).

Στην πορεία της κωπηλασίας έβγαλε αέρα και οι εκπαιδευτές έκριναν σωστά πως οι πρόσκοποι έπρεπε να βγουν έξω στην παραλία και να κατευθυνθούν προς την βάση τους από ξηράς, συνοδευόμενοι από τους βαθμοφόρους τους.

Το σκάφος δεν προσάραξε σε ξέρα όπως αναφέρεται, ούτε έπαθε οποιαδήποτε ζημιά και ουδέποτε ρυμουλκήθηκε.

Ο Κυβερνήτης και οι 2 βοηθοί μαζί με άλλους βαθμοφόρους κατέβασαν τους πρόσκοπους, τους οποίους παρέλαβαν οι αρχηγοί τους και τους οδήγησαν στην κατασκήνωση πεζούς.

Ο Κυβερνήτης, οι 2 βοηθοί μαζί με άλλους βαθμοφόρους έσπρωξαν το σκάφος πίσω στην βάση του.

Τα πιο πάνω κρίθηκε σκόπιμο να αναφερθούν για αποκατάσταση της αλήθειας.

Παράκληση του Σώματος είναι όπως η ανακοίνωση αυτή δημοσιευτεί κατάλληλα.

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

 

About the Author:

Αποποιηση

Oι πληροφορίες που παρέχονται από την ιστοσελίδα αυτή είναι συμβουλευτικού και μόνο χαρακτήρα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρούνται ακριβείς και επίκαιρες. Διευκρινίζεται όμως ότι οι πληροφορίες αυτές δεν αποσκοπούν στο να υποκαταστήσουν νομικά κείμενα και ούτε αποτελούν νομική ερμηνεία.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε αντίφασης μεταξύ του περιεχομένου ενός εγγράφου που βρίσκεται στην ιστοσελίδα αυτή και καθορισμένων επισήμων εγγράφων τότε έγκυρο θα θεωρείται το περιεχόμενο του επισήμου εγγράφου.

Οι διασυνδέσεις με εξωτερικές σελίδες προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για διευκόλυνση των επισκεπτών και δεν θα πρέπει να εκληφθούν με οποιοδήποτε τρόπο ως υιοθέτηση, σύσταση ή έγκρισή τους.

Επικοινωνια

Κυβερνητικό Κτιριακό Συγκρότημα Ζ 48, Τ.Θ. 24544, 1301, Λευκωσία

Phone: +357 22663587 +357 22663587

Fax: +357 22662729

Web: http://www.cyprusscouts.org