Eπίσημη παρουσίαση του Προγράμματος «SAFE FROM HARM»

Home/Γενική Εφορεία, Εφορεία Διεθνών Σχέσεων, Εφορεία Εκπαιδεύσεων/Eπίσημη παρουσίαση του Προγράμματος «SAFE FROM HARM»

Σας προσκαλούμε στην επίσημη παρουσίαση του Προγράμματος «SAFE FROM HARM» που θα γίνει στο Δημαρχείο Στροβόλου την Τετάρτη 24/9/2014 και ώρα 7:00 μ.μ.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της και θα χαιρετήσει η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά. Ευπρόσδεκτοι στην εκδήλωση είναι επίσης γονείς και φίλοι του προσκοπισμού.

Περιγραφή Προγράμματος
Στις αρχές του 2012, το Σώμα Προσκόπων Κύπρου υπέβαλε συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Safe From Harm με την συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Daphne III του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το πρόγραμμα Safe From Harm ασχολείται με το ζήτημα των επιβλαβών, κακών ή λανθασμένων πρακτικών και της βίας κατά ανηλίκων σε Οργανώσεις Νεολαίας (http://safefromharm.eu).
Αποτέλεσμα της συμμετοχής μας στο εν λόγω πρόγραμμα ήταν να γίνει εξ’ αρχής αντιληπτό ότι, δεδομένου του πρωταρχικού στόχου του προσκοπισμού να παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τα λυκόπουλα, προσκόπους και ανιχνευτές, επιβάλλεται η ανάγκη να ενταχθεί στις εκπαιδεύσεις των βαθμοφόρων του ΣΠΚ το θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης της κακοποίησης, σε όλες τις μορφές που αυτή μπορεί να παρουσιαστεί και ειδικότερα στην μορφή του εκφοβισμού. Η πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών παραμένει μια διαρκής πρόκληση για την κοινωνία μας στο σύνολό της και τον καθένα και την καθεμιά από μας ξεχωριστά.
Έτσι, με την οικονομική υποστήριξη της Ε.Ε., κατόπιν ατελείωτων ωρών δουλειάς και των συναντήσεων σε Μαδρίτη, Μπρατισλάβα και Βρυξέλλες, το Σώμα Προσκόπων Κύπρου σας  προσκαλεί στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος, το οποίο συμπεριλαμβάνει:

  • Πρόγραμμα εκπαίδευσης,
  • Εγχειρίδιο βαθμοφόρων,
  • Παρουσιάσεις,
  •  Παιχνίδια,
  •  Κώδικα συμπεριφοράς των βαθμοφόρων του Σ.Π.Κ,
  •  Υλικό που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με διάφορος αρμόδιους φορείς και ειδικούς σε θέματα κακοποίησης,
  •  Σχέδιο δράσης σε περίπτωση περιστατικού,
  •  Έντυπα αναφοράς περιστατικού και
  • Περαιτέρω υλικό και εργαλεία μέσω των οποίων οι βαθμοφόροι του ΣΠΚ θα μπορούν να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν ούτως ώστε να είναι πάντοτε σε θέση να διασφαλίζουν την ασφάλεια των ανήλικων μελών του Σώματος.

Η πρακτική εφαρμογή του προγράμματος Safe From Harm ξεκινά την τρέχουσα προσκοπική χρονιά
2014 – 2015.

About the Author:

Αποποιηση

Oι πληροφορίες που παρέχονται από την ιστοσελίδα αυτή είναι συμβουλευτικού και μόνο χαρακτήρα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρούνται ακριβείς και επίκαιρες. Διευκρινίζεται όμως ότι οι πληροφορίες αυτές δεν αποσκοπούν στο να υποκαταστήσουν νομικά κείμενα και ούτε αποτελούν νομική ερμηνεία.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε αντίφασης μεταξύ του περιεχομένου ενός εγγράφου που βρίσκεται στην ιστοσελίδα αυτή και καθορισμένων επισήμων εγγράφων τότε έγκυρο θα θεωρείται το περιεχόμενο του επισήμου εγγράφου.

Οι διασυνδέσεις με εξωτερικές σελίδες προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για διευκόλυνση των επισκεπτών και δεν θα πρέπει να εκληφθούν με οποιοδήποτε τρόπο ως υιοθέτηση, σύσταση ή έγκρισή τους.

Επικοινωνια

Κυβερνητικό Κτιριακό Συγκρότημα Ζ 48, Τ.Θ. 24544, 1301, Λευκωσία

Phone: +357 22663587 +357 22663587

Fax: +357 22662729

Web: http://www.cyprusscouts.org