Αδελφοί μου,

Μέρες Χριστουγέννων το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου με την ταπεινότητά του από μόνο του, περιλαμβάνει όλη την πνευματικότητα και τη διδασκαλία της έλευσης του θεανθρώπου στη γή.

Ως Πρόσκοποι οπωσδήποτε, έχετε προγραμματίσει τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις σας και τη καθιερωμένη «καλή πράξη των Χριστουγέννων» του Συστήματος, της Μικρής Αγέλης, της Αγέλης, της Ομάδας, της Κοινότητας, της Ομάδας Προσκοπικού Δικτύου. Είμαι σίγουρος ότι όπως πάντοτε οι δράσεις σας θα έχουν τεράστια επιτυχία γιατί διοργανώνονται με το ξεχωριστό Προσκοπικό μεράκι και ενθουσιασμό.

Είναι τέτοιες οι μέρες που πραγματικά μαγεύουν τον καθένα μας αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Μόλις χτες πήρα ένα συγκλονιστικό μήνυμα από τη Λεμεσό που έλεγε: “Κατά τη διάρκεια πώλησης χριστουγεννιάτικων λαχνών από Προσκοπάκια για φιλανθρωπικό σκοπό, ένας παππούς 94 ετών προσεγγίζει ένα Λυκόπουλο, βγάζει το πορτοφόλι από την τσέπη του και χωρίς δεύτερη σκέψη του δίνει τα μοναδικά πέντε ευρώ που είχε σε αυτό και του λέει: ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΕ ΜΟΥ, ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ”.

Ακόμα και στα Χριστούγεννα, όταν σμίγει η δύναμη της κοινωνίας με τη δύναμη του Προσκοπισμού δημιουργούνται αξίες χωρίς όρια.

Αδελφοί μου,

Ας συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή μέσα από το Προσκοπικό παιχνίδι, γιατί για μας κάθε μέρα είναι Χριστούγεννα. Χριστούγεννα για τους Προσκόπους μας, την κοινωνία μας, την πατρίδα μας και ολόκληρο τον κόσμο.

Καλές και ευτυχισμένες γιορτές, με ασφάλεια και υγεία και ένα δημιουργικό και υπέροχο 2020.

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Μάριος Χρίστου

Γενικός Έφορος