Πυρκαγιές στην Αττική

Home/Γενική Εφορεία/Πυρκαγιές στην Αττική

Στις δύσκολες αυτές μέρες που η Αττική μετρά τις πληγές που άφησε στο διάβα της η πύρινη λαίλαπα, το ΣΠΚ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το ΣΕΠ για αξιολόγηση της κατάστασης και παροχή στοχευμένης, ουσιαστικής και αποτελεσματικής προσφοράς και βοήθειας στις προσπάθειες ανακούφισης και αποκατάστασης. Πέρα από την έκφραση καθολικής και αμέριστης συμπάθειας και συμπαράστασης όλων των Προσκόπων της Κύπρου τόσο προς το αδελφό ΣΕΠ αλλά και όλο τον Ελληνικό λαό, με ιδιαίτερη ανακούφιση έχουμε παρακολουθήσει τα πέντε Προσκοπικά Συστήματα που κατασκήνωναν στη περιοχή, να καταφέρνουν, με συγκροτημένες ενέργειες των βαθμοφόρων τους, να εγκαταλείπουν έγκαιρα το χώρο και τα μέλη τους να αποφεύγουν την έκθεσή τους σε άμεσο κίνδυνο.

Μετά από επαφές και συνεννόηση που είχαμε με την ηγεσία του ΣΕΠ, μας γνωστοποιήθηκαν συγκεκριμένες βασικές ανάγκες οι οποίες εκ της κατάστασης έχουν προκύψει. Σε ειδική  για το σκοπό αυτό συνεδρία του Γενικού Εφόρου και των Επαρχιακών Εφόρων του ΣΠΚ, που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του 23ου Συστήματος Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων Λάρνακας το πρωί του περασμένου Σαββάτου 28 Ιουλίου 2018, λήφθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις μετά από συνεννόηση με το ΣΕΠ και για τις οποίες βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το ΣΕΠ για υλοποίηση:

  1. Να εκδοθεί ειδικό κουπόνι εθελοντικής εισφοράς για στήριξη των πέντε Προσκοπικών Συστημάτων που κατασκήνωναν στην περιοχή και έχουν απολέσει όλο τον κατασκηνωτικό τους εξοπλισμό, για να βοηθηθούν στην αντικατάστασή του.  Το κουπόνι θα διατεθεί στα μέλη του ΣΠΚ και στους φίλους του Προσκοπισμού στην Κύπρο, θα είναι προς €2 και θα διατίθεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2018.
  2. Με κοινό πρόγραμμα ΣΕΠ/ΣΠΚ, οι Πρόσκοποι της Κύπρου θα αναλάβουμε άμεσα την προμήθεια των βασικών σχολικών ειδών (σχολική τσάντα, κομπιουτεράκι , κασετίνα με μολύβια, πέννες κ.λπ.) μέσω του ΣΕΠ, στα παιδιά της περιοχής που καταστράφηκε, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
  3. Μέσα στα πλαίσια του εφικτού, Πρόσκοποι από την Κύπρο σε συνεργασία με το ΣΕΠ να συμμετάσχουν εθελοντικά στην αναδάσωση των καμένων περιοχών, όταν ξεκινήσει η συγκεκριμένη προσπάθεια.

Για την υλοποίηση του (2) πιο πάνω, αναμένουμε ήδη από το ΣΕΠ, που βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Ελληνικές αρχές, τον αριθμό και την ηλικιακή κατανομή των παιδιών (Α-Γ Δημοτικού, Δ-Στ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου) για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα. Μόλις γνωστοποιηθούν οι ανάγκες, οι Επαρχιακοί Έφοροι θα αναλάβουν να δραστηριοποιήσουν ανάλογα τα αντίστοιχα οικεία Προσκοπικά Συστήματα έτσι που το πρόγραμμα να υλοποιηθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Επίσης, σε ένδειξη πένθους και σεβασμού, κατά την πρώτη συγκέντρωση της νέας Προσκοπικής Περιόδου (2018-19), θα αναρτηθούν στα Προσκοπικά Συστήματα και Τμήματα οι σημαίες μεσίστιες και θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

 

About the Author:

Αποποιηση

Oι πληροφορίες που παρέχονται από την ιστοσελίδα αυτή είναι συμβουλευτικού και μόνο χαρακτήρα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρούνται ακριβείς και επίκαιρες. Διευκρινίζεται όμως ότι οι πληροφορίες αυτές δεν αποσκοπούν στο να υποκαταστήσουν νομικά κείμενα και ούτε αποτελούν νομική ερμηνεία.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε αντίφασης μεταξύ του περιεχομένου ενός εγγράφου που βρίσκεται στην ιστοσελίδα αυτή και καθορισμένων επισήμων εγγράφων τότε έγκυρο θα θεωρείται το περιεχόμενο του επισήμου εγγράφου.

Οι διασυνδέσεις με εξωτερικές σελίδες προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για διευκόλυνση των επισκεπτών και δεν θα πρέπει να εκληφθούν με οποιοδήποτε τρόπο ως υιοθέτηση, σύσταση ή έγκρισή τους.

Επικοινωνια

Κυβερνητικό Κτιριακό Συγκρότημα Ζ 48, Τ.Θ. 24544, 1301, Λευκωσία

Phone: +357 22663587 +357 22663587

Fax: +357 22662729

Web: http://www.cyprusscouts.org