Προσκοπικός Εορτασμός Αγίου Γεωργίου – Δελτίο Τύπου

Home/Γενικά, Γενική Εφορεία/Προσκοπικός Εορτασμός Αγίου Γεωργίου – Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκαν  με ιδιαίτερη λαμπρότητα στις 21 και 22 Απριλίου 2018, στην Ευρύχου και Περιστερώνα οι καθιερωμένοι εορτασμοί προς τιμή του Αγίου Γεωργίου, προστάτη των Προσκόπων.

Ο τελευταίος εορτασμός που πραγματοποιήθηκε στην ελεύθερη πόλη της Μόρφου ήταν τον 1969.

Οι εορτασμοί περιλάμβαναν:
Διήμερες δραστηριότητες υπαίθρου των Λυκοπούλων, Προσκόπων και Ανιχνευτών στην έναρξη των οποίων παρευρεθεί παρέστη η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου η οποία κήρυξε την έναρξη της εκστρατείας Let’s Do it Cyprus.

Έκθεση προσκοπικών ενθυμημάτων.

Μνημόσυνο πεσόντων και τεθνεώτων προσκόπων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ευρύχου

Επίδοση των προσκοπικών μαντηλιών των υποψηφίων προσκόπων Δημοκρατίας.

Τελετουργικό στο γήπεδο της ΟΧΕΝ Περιστερώνας, το οποίο περιλάμβανε χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και Υψηλού Προστάτη Του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, Χαιρετισμούς από του αξιωματούχους του Σώματος, ευλογία των προσκοπικών λαβάρων, ανανέωση της  Προσκοπικής Υπόσχεσης, προσκλητήριο πεσόντων προσκόπων  καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη σκλαβωμένη Μόρφου και στα προσκοπικά τμήματα που λειτουργούσαν εκεί πρίν την τουρκική εισβολή.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το Σώμα Προσκόπων Κύπρου τίμησε με το Προσκοπικό Αριστείο Ανδρείας Α΄ Τάξεως τα πιο κάτω στελέχη του που πιστά στη Προσκοπική τους Υπόσχεση έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος:
Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο
Νικόλαο Ιωάννου
Σάββα Στυλιανού
Κούλη Κυριάκου
Κώστα Κωνσταντίνου
Κωστάκη Αρτυματά
Μιχαλάκη Χαραλαμπίδη
Φοίβο Παυλίδη

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με προσκοπική παρέλαση αντιπροσωπειών από όλα τα προσκοπικά τμήματα της Κύπρου στην κεντρική οδό της Κοινότητας Περιστερώνας.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κος Ιωνάς Νικολάου και Ο Επίτροπος Εθελοντισμού κος Γιάννης Γιαννάκη, οι οποίοι δέχθηκαν και το χαιρετισμό της παρέλασης.

About the Author:

Αποποιηση

Oι πληροφορίες που παρέχονται από την ιστοσελίδα αυτή είναι συμβουλευτικού και μόνο χαρακτήρα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρούνται ακριβείς και επίκαιρες. Διευκρινίζεται όμως ότι οι πληροφορίες αυτές δεν αποσκοπούν στο να υποκαταστήσουν νομικά κείμενα και ούτε αποτελούν νομική ερμηνεία.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε αντίφασης μεταξύ του περιεχομένου ενός εγγράφου που βρίσκεται στην ιστοσελίδα αυτή και καθορισμένων επισήμων εγγράφων τότε έγκυρο θα θεωρείται το περιεχόμενο του επισήμου εγγράφου.

Οι διασυνδέσεις με εξωτερικές σελίδες προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για διευκόλυνση των επισκεπτών και δεν θα πρέπει να εκληφθούν με οποιοδήποτε τρόπο ως υιοθέτηση, σύσταση ή έγκρισή τους.

Επικοινωνια

Κυβερνητικό Κτιριακό Συγκρότημα Ζ 48, Τ.Θ. 24544, 1301, Λευκωσία

Phone: +357 22663587 +357 22663587

Fax: +357 22662729

Web: http://www.cyprusscouts.org