Το Σαββατοκυρίακο 22-23 Απριλίου το Σώμα Προσκόπων Κύπρου διοργανώνει τρεις μεγάλες Παγκύπριες δράσεις με τη συμμετοχή 500 περίπου εφήβων και εθελοντών Βαθμοφόρων.

Στο Παραλιακό μέτωπο Λεμεσού στο χώρο της επίχωσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα η Δράση Μαίανδρος ΙΙ και Αμφικτιονία. Σε αυτές συμμετέχουν έφηβοι ηλικίας 16-18 ετών οι οποίοι, θα έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του διημέρου να αλληλογνωριστούν και να ασχοληθούν με δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν. Σε ειδική τελετή το βράδυ του Σαββάτου, θα απονεμηθούν σε 116 έφηβους, που έχουν συμπληρώσει τις σχετικές απαιτήσεις, τα Μαντήλια Προσκόπων Δημοκρατίας, από τον Γενικό Έφορο των Προσκόπων. Η Ανακήρυξη των Προσκόπων Δημοκρατίας θα γίνει από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως είθισται, σε ειδική τελετή που θα διοργανωθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στο Προεδρικό Μέγαρο.  Επίσης κατά τη διάρκεια της δράσης θα τιμηθεί με το Μετάλλιο του Αγίου Γεωργίου ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαίδης.

Στη Λευκωσία, με βάση το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα αλλά και με δραστηριότητες που θα καλύψουν όλη την εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, θα διοργανωθεί ειδική δράση για τους Προσκόπους ηλικίας 15 ετών, που θα μεταπηδήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στον Κλάδο των Ανιχνευτών (Πρόσκοποι ηλικίας 16-18 ετών). Πέρα από τη γνωριμία που θα έχουν με τον νέο τους Κλάδο, οι έφηβοι αυτής της ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παλιά πόλη της Λευκωσίας μέσα από ένα μεγάλο διαδραστικό παιχνίδι.

Τις εκδηλώσεις στηρίζουν ο στρατηγικός συνεργάτης του Σώματος Προσκόπων Κύπρου Cytanet καθώς επίσης και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες